Kategorier
Okategoriserade

Hundfoder med rätt näring till våra fyrbenta vänner

Idag finns det mängder av olika hundfoder att välja mellan. Speciellt framtagna för olika aktiviteter och åldrar på hundarna. De gör det enklare att hitta rätt.

Sedan flera tusentals år tillbaka har vi haft hunden vid vår sida. De har varit med när all mat kom från jakten som utfördes, till idag då de har välgjord mat som passar dem. Man kan säga att det har verkligen utvecklats rejält och idag finns det många olika alternativ för hur man ska utfodra sin hund.

Precis som för människor, så kan hundar gilla olika. Så fodret som passar den ena hunden, behöver inte passa den andra. Det kan vara både på grund av smaken, men även då fodret inte är anpassat efter just den hunden. Vilket foder man ska ha beror på hur aktiv hunden är men även vilken ålder den är i.

Konsten att välja rätt hundfoder

Det kan kännas minst sagt förvirrande när man står där i foderdjungeln. Vilket typ av foder vill man ge? Torrfoder, våtfoder eller vill man rent av ge rent kött? Det viktigaste är att man väljer ett näringsrikt hundfoder som har allt hunden behöver.

Är man osäker på vilket man bör välja, så finns det alltid hjälp att få. Både i affären det ska köpas i, men man kan även ställa frågan på olika sociala medier där det finns många duktiga människor som kan svara. Rätt foder gör att hunden mår bättre, både i knopp och kropp.